Nieuw is dit jaar de unieke samenwerking tussen bewoners, middenstand, (organisaties) de kerken,verschillende verenigingen, gemeente en de lichtjesavond. Dit heeft tot het volgende programma geleidt: thema is: "de Gouden Eeuw" en/of t Suud in Kerstsfeer.

Vr. 20 dec. Kerstmarkt op de Westerstraat/Vijzelstraat. 14.00-21.00 uur. Met attractie`s op de route. Let op! Ook heel veel speciale “kerstkoopjes” in de winkels zelf.

Za. 21 dec. Lichtjesavond/ Enkhuizen bij Kaarslicht. 17.00 uur opening Westerkerk met aansteken lichtjestableaus/muziek. Vanaf 17.30 uur steken bewoners de kaarsjes aan op de route. 18.50 uur de`opening door de Burgemeester bij de Westerkerk. hiervandaan gaat de “lichtjesroute” door de feestelijk versierde Westerstraat naar de Zuiderkerk, met daarachter de verlichte oude vissersbuurt`t Suud Zie verder programma.

NIEUW

IJssleebaan met oudhollands sfeertje incl. Draaiorgel/poffertjeskraam bij de Westerkerk. (Za. + Zo. middag)

Za. 21 dec. Kerstactiviteiten op de Westerstraat. 14.00 – 18.00 uur. Tip; waar zit de Kerstman? Je kunt bij hem op bezoek en hij heeft voor iedereen een aardig woordje en wat lekkers toe! Verder tal van medewerkers in de winkels en verschillende acts op straat.

Zo. 22 dec. 14.00 uur – 17.00 uur Kerstmuziek en diverse mystery acts in de Westerstraat.

19.00 uur Kerstverhaal met muziek, een speciale jongeren uitvoering in de Zuiderkerk.